Zullen de 140.000 Bitcoin van Mt Gox de markt binnenkort overspoelen?

De rechtszaak omtrent Mt Gox bereikte in 2021 een schikkingsovereenkomst. De Bitcoin die aan schuldeisers verschuldigd was, kan eindelijk uitbetaald worden. Dat betekent dat er nu in totaal 140.000 Bitcoin beschikbaar is voor de schuldeisers. Dit heeft voor veel vreugde gezorgd voor degenen die geld hebben verloren, maar niet iedereen is even blij. Gezien de enorme omvang van de schikking hebben Bitcoin investeerders hun zorgen geuit over het dumpen van zo’n grote hoeveelheid Bitcoin.

Schuld kan eindelijk afbetaald worden

De geruchten dat de Bitcoin van Mount Gox de markt zullen overspoelen, hebben zich als een lopend vuurtje door de cryptowereld verspreid. Dit heeft geleid tot een negatief sentiment onder beleggers. Het zou namelijk betekenen dat er mogelijk meer dan honderdduizend Bitcoins gedumpt zullen worden, wat voor een enorme verkoopdruk zal zorgen.

Eric Wall, een van de vele schuldeisers van de crypto exchange Mount Gox, scrheef op Twitter hoe de Bitcoin zou worden terugbetaald aan de schuldeisers. Hij verwierp de beweringen dat de Bitcoin in één klap op de markt zouden komen. In plaats daarvan zouden ze in delen worden vrijgegeven.

PSA: MtGox is *NOT* distributing any coins this week, or the next week, or the week after that.

Source: I’m a MtGox creditor. The repayment system is not live yet.

Next step: Go and block @TheAltcoinHub for spreading this misinfo.

— Erica Wall (X🏴, X🏴) (@ercwl) August 27, 2022

Nog belangrijker was het feit dat het aflossingssysteem nog niet eens live was. Tot op heden is er niets uitbetaald. Er is nog geen definitieve datum vastgesteld waarop de uitbetalingen van Mount Gox beginnen.

De wet van vraag en aanbod

Een ding dat in elke afzonderlijke markt blijft gelden, is de wet van vraag en aanbod. Zeker in een markt als deze is het belangrijk dat het aanbod laag blijft. Hierdoor hebben de prijzen voldoende tijd om te herstellen. Als er 140.000 Bitcoin in een markt wordt geïnjecteerd, en er niet genoeg vraag is om het te absorberen, zal de prijs dalen. Dit was de reden achter de bezorgdheid van de beleggers. Op deze manier heeft de markt voldoende tijd heeft om elk nieuw aanbod te verwerken.

Het terugbetalingsproces zelf gaat maanden duren. Schuldeisers is gevraagd zich te registreren om hun terugbetaling te ontvangen. Gezien dit terugbetalingsplan is het waarschijnlijk dat de Bitcoin die wordt terugbetaald aan de schuldeisers weinig tot geen invloed zal hebben op de prijs van de digitale asset.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Zullen de 140.000 Bitcoin van Mt Gox de markt binnenkort overspoelen? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters