Shopping Cart 0 - 0.00$ 0

Zzp’ers en start-ups kunnen kantoorruimte huren met Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrency

WeWork heeft plannen aangekondigd om cryptocurrency op zijn balans te houden, en wil bitcoin, ethereum en stablecoins accepteren voor hun diensten. WeWork is een Amerikaans commercieel vastgoedbedrijf dat flexibele werkplekken biedt voor eenpitters en start-ups.

Bitcoin accepteren en gebruiken om huur te betalen

Het bedrijf deelde het nieuws begin deze week en legde uit dat ze samenwerken met BitPay en Coinbase om transacties uit te voeren en betalingen te doen. Volgens de aankondiging accepteert het coworking-bedrijf verschillende cryptocurrency’s als betaalmiddel, waaronder dus BTC, ETH en een reeks stablecoins.

Naast het aanbieden van betalingen in bitcoin en andere cryptocurrency’s, zal WeWork ook cryptocurrency gebruiken om verhuurders van de gebouwen te betalen. Het bedrijf zal derden betalen met behulp van digitale valuta, waarbij Coinbase fungeert als de brug voor betalingen en transacties.

Daarnaast volgt WeWork de voorbeelden van Tesla en Microstrategy op door cryptocurrency’s op de balans aan te houden.

Past goed bij beoogde klanten

Volgens Sandeep Mathrani, de CEO van WeWork, gaat de beslissing om cryptobetalingen over te nemen hand in hand met de visie om samen te werken met fintech-startups. Hij zegt hierover:

‘WeWork heeft altijd voorop gelopen op het gebied van innovatieve technologieën en heeft nieuwe manieren gevonden om onze leden te ondersteunen. Het is voor ons alleen maar logisch om de mogelijkheden die we bieden uit te breiden door cryptocurrency toe te voegen als een geaccepteerde vorm van betaling voor onze leden.’

Marcelo Claure, de voorzitter van het bedrijf gaat hier op verder:

‘Als we nadenken over de werkplek van de toekomst en het bedrijfsleven, moeten we cryptocurrency als een centraal onderdeel van dat gesprek beschouwen. Cryptocurrency helpt bij het opbouwen van een sterkere wereldeconomie, en de aankondiging van WeWork toont de toewijding van het bedrijf niet alleen aan innovatie, maar ook aan een wereldwijd gefocust bedrijf.’

Een tweede poging op beursgang

WeWork haalde in maart ook de krantenkoppen toen ze aankondigden een tweede beursgang te ondernemen. WeWork wilde twee jaar geleden ook al naar de beurs, maar dat liep helemaal mis. Oorspronkelijk werd de groep gewaardeerd op 47 miljard dollar, maar door een hoop schandalen rond topman Adam Neumann en oplopende verliezen daalde de waardering naar 10 miljard dollar. Bij deze tweede poging mikken ze op een waardering van 9 miljard dollar.

De vraag is natuurlijk, of ze hun kantoren gevuld krijgen als de coronacrisis nog niet voorbij is.

The post Zzp’ers en start-ups kunnen kantoorruimte huren met Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrency appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters